Kulo City film
 
 
Kulo City c. film premiervetítés a Műcsarnokba.

A vetítés időpontja: május 29. szombat 19:00, Műcsarnok.
Megnyitja: Dr. Petrányi Zsolt, a Műcsarnok igazgatója.

Június 10-én kiállítás nyílik a film során létrejött műalkotásokból a NextArt Galériában.
 
 


Kostil Danila – Stark Attila: Kulo City film és kiállítás

"Budapest nagyon koszos hely. Két fele van, Buda és Pest, az egyik részen gazdagabbak laknak, ez nem olyan koszos, a másik szaros, hugyos. Az utcák olyan vályúszerűek, és lehet szélesek, de fa szinte sehol, és sötét, mint egy koszos vályú..." - indul a könyv és az abból készült film.

A Kulo City az eredetileg utcaművészként tevékenykedő Stark Attila diplomamunkája volt a MOME-n, ami 2007-ben könyv formátumban is megjelent (Stark Attila: Kulo City, Roham Kiadó 2007). Kulo City a bulik, a lelkesültség, és a letargia ezredfordulós Budapestjének lenyomata, mely egyszerre nemzeti, vicces, ironikus, szemtelen, laza; mégis megrázó.

A film három szintet mutat be: a létező várost, mindannyiunk életterét, mely a főhős számára Kulo Cityvé alakul át. A valódi utcák valódi falfirkái, melyek a főszereplő világának kézzelfogható kivetüléseként a vásznon életre kelnek, egy a két világ közötti köztes szintet jelenítenek meg. A különböző technikák alkalmazása egymásba olvasztja a rajzolt és a filmre vett világot, melynek képei egymásba kapcsolódó vizuális folyamként jelennek meg.

A NextArt Galéria új médiumok felé nyitásának következő lépése Kostil Danila vizuális elképzeléseinek bemutatása. A rendező a Kolin Kollektíva néven működő alkotóműhely egyik alapítója, amely évek óta közösen valósítja meg művészeti termékeit: ezúttal a Kulo City film változatát.

A május 29-ei premiervetítést (Műcsarnok) követően június 10-én nyílik a NextArt Galériában a film készítése során keletkezett műalkotásokat bemutató kiállítás. A film folyamatos vetítése mellett megpróbáljuk felidézni a forgatási helyszín hangulatát: a film alatt készült festmény, fotók, sablonok, videók bemutatásával Kulo Cityvé alakítjuk a kortárs művészeti galéria white cube-ját. A kiállítás alatt egyedülálló lehetőség nyílik a könyv és a dvd-film együttes megvásárlására.


KOLIN KOLLEKTÍVA és a METAFORUMFILM
Stark Attila azonos című könyve alapján
az MMK és az Umbrella támogatásával
bemutatja:
KULO CITY FILM
42 perc, 2010
Írta: Kiss Kovács Tímea és Kostil Danila
Operatőr: Garai Gábor
Art director: Kiss Heni, Stark Attila, Kostil Danila
Vágó: Polgári Márton
Producer: Ausztrics Andrea
Co-producer: Wizner Balázs, Fekete Xénia
Executive producer: Wizner Balázs
Rendező: Kostil Danila

Támogatók:
Magyar Mozgókép Közalapítvány
Oktatási és Kultutális Minisztérium
 
 

 

 
  Vissza
Ebben a témában nincs hozzászólás.

 

Hozzászólásom a témához:
Nevem:
Hozzászólásom:
Kérlek írd be a
számot