Pestblog.hu
2009-04-16 03:01 |
Pestblog.hu
Hungarian only!


Budapest tele van csodákkal, csak egyre kevesebben járunk nyitott szemmel és nem vesszük észre őket. Egy pesti srác megteszi helyettünk és blogjában jegyzi fel őket. A Pestblog képes utikalaúz kalandvágyóknak.


More

No comment.

 

Johnny Fellow – A navigátor
2008-12-04 16:26 |
Johnny Fellow – A navigátor

Hungarian only!

miért épp nulladik szám?

A soron következő történet végleges formáját 2008-ban nyerte el, de fontos megjegyezni, hogy eredetileg 2002-ben készült puszta ujjgyakorlat céljából. Bár a szerző szándéka az volt, hogy a széles képregényolvasó tábor legnagyobb örömére, a nem túl távoli jövőben újra életre kelti a karaktert, ezt a történetet már nem állt szándékában megváltoztatni. A jövendőbeli első számtól kezdődően, már egy másfajta cselekmény veszi kezdetét, másféle bonyodalmakkal.More

No comment.

 

Attila Stark: Kulo City - Bélváros
2008-11-02 00:07 | Pedro
Attila Stark: <i>Kulo City - Bélváros</i>

Hungarian only!

Bélváros…

Zavaros történet egy majomszerű alakról, akiben egy terapeuta egy lelki probléma gyökerét keresi. Így jut el egy tudatalatti „Bélváros” nevű helyre, ahol nehézségek adódnak.

Végül minden megoldódik!More

No comment.

 

Csaba Mikó: Testínség
2008-11-01 23:57 | Pedro
Csaba Mikó: <i>Testínség</i>

Hungarian only!

Beszédopera – ezt a műfaji megjelölést egyre gyakrabban használják kortárs darabokra itthon és külföldön egyaránt.

Ilyen beszédoperák Mikó Csaba színművei. Különös, rejtőzködő, titkokkal és lappangó feszültségekkel teli világ tárul fel bennük. A múltidézés kezdeti pillanataitól lépésről lépésre, mint egy lassított filmben, tárul fel a végzetes, a közös múlt legapróbb részlete is, a végpontokhoz vezető valóságos (külső) és lélektani (belső) utakkal, történésekkel. A jelenben elbeszélt, ám a hajdanvolt események egy időben, de különböző tereken kezdődnek, s végül egy közös helyszínre, a visszafordíthatatlan tett, a gyilkosság színhelyére koncentrálódnak.

Hol a színpad: kint-e vagy bent, urak, asszonyságok?” – kérdezte hajdan Balázs Béla A kékszakállú herceg vára című drámájában. A Testínség beszédoperái a benti, forrongó világok pontosan, hűvösen megfogalmazott híradásai.”

Radnóti ZsuzsaMore

No comment.

 

ZAP #1
2008-11-01 23:40 | Pedro
ZAP #1

Hungarian only!

"A Roham stábja nem kisebb feladatot vállalt, mint összehozni egy olyan népszerű képregény-antológiát, mint amilyen kölyökkorunkban a Kockás volt. Taraó és Pif helyett azonban csöcsökkel és hulladarálással próbálja megnyerni olvasóit a legújabb magyar képregény-koktél. Kovács Péter budapesti ufóinváziója önálló kötetért és A4-es méretért kiált!"

IndexMore

No comment.

 

Dóri Sirály - Stanislaw Lem: Kiberiáda
2008-11-01 23:13 | Pedro
Dóri Sirály - Stanislaw Lem:<i> Kiberiáda</i>

Hungarian only!

“Sirály Dóri messze a legszimpatikusabb képregényrajzoló, akivel eddig találkoztunk, így nehéz volt eldönteni, ki az elbűvölőbb: ő, vagy szegecseltfém teremtménye, Magafia Majmász. Dóri olyan fémhulladékokból összekalapált robotként képzelte el Stanislaw Lem Kiberiádájának hősét, akinek az egyik karja benzinkúti töltőpisztoly, a feje meg egy békebeli Orion rádió. Magafia Majmász igazi comic stripekért és rajzfilmsorozatért kiáltó figura, kitűzőn, pólón, bögrén, és uzsonnás táskán is jól mutatna.”
Könyvesblog


More

No comment.

 

Attila Stark: Kulo City
2008-11-01 22:04 | Pedro
Attila Stark: Kulo City

Hungarian only!

E könyv olyan mint egy rajzba fordított gondolatsor. Lapjai a képregény és a napló ötvözeteként olyan egymásba kapcsolódó grafikus folyamként jelennek meg előttünk, ami egyszerre ad szórakoztató betekintést egy művész magánvilágába, és egyszerre tud felismerésekkel szolgálni mindarról amivel élményeink során szembesülünk.More

No comment.